2010. október 10., vasárnap

..murciról még néhány szóban..

Leszedtük a piros szőlőt is. Az Otelló 15 fokos lett, míg a Cabernet Sauvignon 17-es! A Cukorfok sajnos megint nagyon kevés, de mind a két fajtánál jók a zamatok!
Ami érdekes, hogy, a cabernet egyelőre kevésbé adja ki a színét mint ahogy azt megszoktuk. Az otelló "hozza magát", mint színben mint pedig aromában.







Az idei évben nagyon oda kell figyelni a borok kezelésére, az biztos. A szokásosnál is jobban!

4 megjegyzés:

  1. Elnézést az okoskodásért, de olyan, hogy "piros szőlő", nincs, ahogy "piros bor" sem. Amit Ön piros szőlőnek hív, az kék szőlő, ebből készülhet rozé, vagy vörös bor.

    VálaszTörlés
  2. Jogos és igaz! Viszont nálunk ez a szójárás :-), szűk körben így hívjuk a borokat. Igazából ha jól belegondolunk a fehér szőlő sem fehér, sőt a bora sem az. Ettől még azonban önnek változatlanul igaza van. A Jövőben majd jobban figyelek erre, köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, hogy nem értette félre, nem kötözködni akartam, de egy ilyen szűk körű "szójárás" miatt könnyen úgy ítélhetik meg, mint Ön a Gerendai Károlyt:-)

    VálaszTörlés
  4. Úgy érzem nem ítéltem meg Gerendai urat, csupán egy - általam - sértőnek és ledegradálónak tartott kijelentésére szerettem volna a magam lehetőségeivel reagálni. Mert úgy tűnt, mintha elfelejtkezett volna arról, hogy honnan indult. Ettől függetlenül, természetesen számomra Gerendai úr személye és munkássága még mindig nagyon is pozitív megítélésű! De - véleményem szerint - mivel Gerendai úr közszereplő és a mindennapjaink egyes szegmenseire befolyással bíró személyiség, ezért megfontoltabban kellene nyilatkoznia. Ha ön is úgy gondolja, akkor folytassuk ezt a polemizálást az "illetékes" posztnál.?

    VálaszTörlés